Dierendag 2015 – De meest uitgebreide Dierendagsite

Zondag 4 oktober 2015

Knutselen

Een aantal leuke knutselwerken die leuk zijn om thuis of in de klas te maken met kinderen.

1. Dieren en kurk
Verzamel een groot aantal kurken (tevens verkrijgbaar bij hobbywinkels) en haal bij de lokale supermarkt satéprikkers of cocktailprikkers op.
Door verbindingen te maken met de prikkers tussen de kurken, kun je zelf de leukste dieren maken.
Met kraaltjes, gekleurd papier en lijm kunnen grappige details worden toegevoegd als ogen en oren. Watjes kunnen worden gebruikt als vacht.

Let op: Niet geschikt voor de allerjongste kinderen, i.v.m. de scherpe punten van – afgebroken – satéprikkers.

2. Maak een eigen dierenkaart
Bij het postkantoor zijn blanco wenskaarten verkrijgbaar, waarvan de voorkant blanco is en de achterkant de bekende adresregels en postzegelvakje bevat. Voor de kinderen een leuke uitdaging om hun eigen kaart te maken, door zelf deze beplakken met gekleurd karton / papier. Naast de motorische vaardigheden van het knippen, ook een schrijftest voor de kinderen om hun eigen adres op de achterkant te schrijven.
Op school met de kinderen een dierendagkaartje maken? De kaarten kunnen via de post worden verstuurd naar de ouders van de kinderen, maar dit is natuurlijk niet persé nodig. De kaarten kunnen net zo goed aan het eind van de les worden meegenomen.


3. Laat je eigen huisdier afdrukken
Leuk om thuis te doen. Kies de leukste foto van je huisdier en laat deze afdrukken. Dit kan bijvoorbeeld op een t-shirt, kaart, mok of canvasdoek. Leuk om op deze manier een eerbetoon te geven aan je lieve beestje, voor kinderen natuurlijk ook hartstikke leuk om met een eigen t-shirt naar te gaan. En voor ouders is een koffiemok met hun favoriete hond, kat, konijn of ander dier een leuk geschenk.

tshirt  hond

Zoeken

Delen